2016. jún 21.

Hogyan írj romantikát

írta: AmareLily
Hogyan írj romantikát

1, Emlékezetes első találkozás

Mindenki szereti a "ti meg hogyan találkoztatok" sztorikat 

2, Nehéz kezdet

Fontold meg a lehetőséget, hogy a karaktereid ellenségeskedéssel, bizalmatlansággal kezdjék a kapcsolatukat. Ez elősegíti, hogy máris legyen karakterfejlődésed és feszültséget teremt.

3, Hasonló háttér/azonos érdeklődési kör

Adj a galambocskáidnak valami közöset, amiből ki tud indulni a kapcsolatuk. Mondjuk legyen ugyanaz a hobbijuk, legyen mind a kettőnek nevelőszülője, vagy legyen ugyanaz a kedvenc fagyijuk.

4, Kiegészítő személyiségek

Hogyan tudná egymást a gerlepár kiegészíteni, személyiségükkel és szokásaikkal? Talán az egyik ingadozó hangulatú míg a másik türelmes. Vagy míg az egyik tipikus utca gyerek, aki mestere az intrikáknak és a harcművészeteknek, a másik pedig fejből fújja az összes enciklopédiát és hat hangszeren játszik.   

5, Gondoskodjanak egymásról

Adj lehetőséget, hogy a karaktereid megmutathassák, képesek a másik érdekeit a sajátjuk elé helyezni.

6, Védjék meg egymást

Adj lehetőséget a karaktereidnek, hogy megvédhessék egymást akár egy komoly helyzetben, akár a társadalom ellenségeskedéseivel szemben.

7, Tiszteljék egymás fizikai határait

Ne hagyd, hogy a szerelmesekből valamelyik a fizikai határainak a szélére kényszerítse a másikat míg ő kényelmesen érzi magát. Mutasd meg, hogy tisztelik egymás határait, döntéseit és hajlandóak várni. 

8, Ismerjék fel a másik szokásait

Mindenkinek vannak szokásaik, amik nekünk teljesen normálisak, reflex szerűek, de másoknak furák, egyenesen bosszantóak lehetnek. Mik azok a szokások, amiket a gerlepár egymásban furának, sőt, talán még bosszantónak is tarthat?

9, Tudják mit szeret és mit nem a másik

Mikor megismersz valakit, akkor megismered az ízlését is. Tudja a karaktered a másikról, hogy hogyan issza a kávét? Hova utazna legszívesebben? Melyik szín a kedvence?

10, Figyelmes meglepetések

Lepje meg a karaktered a másikat valamivel, amit tudjak, hogy szeret, vagy amire már régebb óta vágyott. Ez nem csak azt mutatja hogy a karakter figyel és emlékszik arra amit a másik mond, hanem hogy gondol a másikra.

11, Tanuljanak meg bízni

Megbíznak annyira egymásban a szerelmes sütikéid, hogy titkokat bízzanak a másikra? Őszintén? Tudják, hogy nem fogja a másik elhagyni őket? Hogy a másik nem csak játszik a szívükkel?

12, Merjenek sebezhetők lenni a másik közelében

Feltárni a titkainkat, rejtett érzelmi sebeinket, fájdalmat, könnyeket, félelmet, hibákat, bizonytalanságot, kínos pillanatokat. Dolgok, amiket jobban szeretünk rejtve tartani. Ezek a sebezhető pontjaink. Ezek megosztása erősíti a kapcsolatot két ember között. Az első csók vagy szerelmi vallomás ugyanilyen sebezhető pillanat, mert akkor még nem biztos hogy az érzelem viszonzott. 

13, Mentsék meg egymást

Mindegy, hogy a fiú menti meg a lányt vagy akár fordítva, mindenki szorul néha segítségre és senki szereti magát elhagyatottnak érezni. Ellentétben a mai sztereotípiákkal, nem hiszem, hogy baj, ha egy lány hagyja hogy egy fiú megmentse néha, ezzel nem válik gyengébbé a lány, sőt megmutatja hogy a fiút érdekli annyira, hogy kockáztassa magát.

14, Egymástól függeni

Ez különösen nagy kihívás azoknak a karaktereknek akik makacsok, büszkék és függetlenek, de egy szerelmes párnak meg kell tanulni, hogyan dolgozzanak együtt mint egy csapat. Meg kell tanulniuk hogy nem baj, ha valaki más intéz el helyettük valamit, még akkor is ha ők maguk is képesek lennének rá. 

15, Vigasztalják egymást

Valaki aki számít valakinek, meg fogja osztani a szerettével a fájdalmát, még ha ez néha jobban is fáj, mint maga a tett. 

16, Nevetessék meg egymást

Mindegy hogy azért mert megpróbálják a másikat felvidítani, vagy mert szeretik látni a másik mosolyát, a történetben fontos hogy a szerelmeseid együtt nevessenek, ne csak sírjanak. 

Szólj hozzá

howtowrite