2016. már 26.

Hogyan válaszd ki, hogy mit viseljen a karaktered

írta: AmareLily
Hogyan válaszd ki, hogy mit viseljen a karaktered

Fiktív világban, ellentétben a való világgal mindennek célja és oka van. A karakterünk neve, kedvenc színe és a döntései mind képet alkotnak a karakterről, az őt körülvevő világról és a múltról. 

Például a karakter úgy dönt, hogy vesz egy kék autót. A kék szín fontos az elbeszélésben, főleg ha még jelentés gazdagabbá tesszük. Talán a kék volt a karakter apjának kedvenc színe, vagy egyszerűen a nyugtató hatása miatt, ami azt tükrözi, hogy karakterünk nyugodt személyiség. Így teheted a történetedet gazdagabbá. 

Ugyanezen az elven, a karakternek ruhára van szüksége, amikkel ugyanúgy gazdagíthatjuk az elbeszélésünket. Ragadd meg ezzel a lehetőséget, hogy elmondj valamit az olvasónak. Íme három tanács, amivel jelentőssé teheted a karaktered ruhatárát. 

1. Mondjon el valamit a személyiségükről!

Ahogy a karaktered öltözik, az tükrözi az ízlését, a látásmódját és az érzéseit. Például egy életenergiától túlcsorduló karakterhez leginkább egy színes rövidnadrágot tudnék elképzelni, mutatva a szabad jellemét. Figyelmen kívül hagyja mások véleményét, ami sokat elmond a személyiségéről. Azonban egy titokzatos és visszahúzódó karakter leginkább bő dolgokat, talán kabátokat fog viselni, hogy könnyebben "elrejtőzhessen". A karaktered személyisége független dolog, de az öltözködésük vizuálisan is megerősítheti a tulajdonságaikat az olvasó agyában.  

2. Mondjon valamit a helyzetükről!

Olyan ruhába öltöztetve a karaktered, ami tükrözi az élethelyzetét, sokkal jobban elősegíti azt hogy az olvasó át tudja érezni a légkört. Minden szín saját benyomást ad; sötét színek sötét környezethez debütálnak.

Ha két csoport közti ellentétet akarsz mutatni - például a sikeresek és az éhezők - adj az előbbire világos színeket, mint sárga vagy rózsaszín, ami fényt, energiát és egészséget sugároz. A társadalmi helyzet is könnyen elmondható. Réteges, konzervatív ruhák egy elnyomott társadalmat jelképezhet, míg a szabad öltözködési stílus egy lázadó népet. A világod fogja meghatározni a társadalmi helyzetet, de a ruházat erre is rásegíthet. 

3. Mondjon valamit a fizikumról!

Egy fiatal karaktert öltöztess színes ruhákba és szellősen jellemezve ezzel a gyermeki életüket. Ha pedig egy olyan karaktered van aki egy csúnya heget próbál elrejteni, az az időjárástól függetlenül is hosszú ujjút fog viselni, ami megint sokat elmond a személyiségéről. 

Minden részletnek egy kisebb történetet kell elmondania a történeten belül. 

Szólj hozzá

howtowrite